Boekhouder voor eenmanszaak

Wanneer je een eenmanszaak hebt ben je zelf verantwoordelijk voor het bedrijf, en dat kan soms overweldigend zijn. Altijd aanspreekbaar zijn voor alle zaken en schulden kan soms een beetje veel worden, en daarom is het helemaal niet erg soms om hulp te vragen.

De boekhouding van een eenmanszaak

Er zijn genoeg eenmanszaken die zelf de boekhouding doen. Een jaarrekening is dan ook niet verplicht bij deze bedrijven of voor zzp’ers. Pas bij grotere bedrijven is dat het geval. Maar dat betekent niet dat er geen andere taken zijn die gedaan moeten worden. En alle andere administratieve werkzaamheden moeten wel voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Dit trekt niet elke ondernemer. Daarom huren zei een boekhouder in. Hier zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan, want ondanks dat dit je veel tijd kost gaat er ook geld in zitten. Toch hoeft een boekhouder geen slechte investering te zijn. Een goede boekhouder verdient zichzelf namelijk makkelijk terug.

De voordelen van een boekhouder

Het is voor sommige mensen een kwelling terwijl het voor de ander juist als muziek in de oren klinkt, de boekhouding. Voor die eerste categorie is het fijn dat er boekhouders zijn die ze daar bij kunnen helpen. Volgens Boekhouder Gids voert een boekhouder je financiële administratie uit en zorgt dat alles op de rit blijft. Dit kan voor sommigen een enorme opluchting zijn.

Werkzaamheden

  • Financieel advies. Wanneer je twijfelt over financiële investeringen of andere handelingen kun je bij een boekhouder terecht voor advies.
  • Belastingaangifte.  Een boekhouder weet precies waar ze rekening mee moeten houden om te voorkomen dat je teveel belasting betaald.
  • Aangiftes bedrijven en ondernemingen. Denk hierbij aan de btw-belasting, omzetbelasting of vennootschapbelasting.
  • Financiële administratie. Dit bestaat uit onder andere de loonadministratie, facturen en het bijhouden van het debiteuren- en crediteurenbeheer.
  • Opstellen van een jaarrekening. Ben je ondernemer? Dan ben je verplicht elk jaar een jaarrekening op te sturen naar de kamer van koophandel. 

Zoals je kunt zien heeft het inhuren van een boekhouder dus veel voordelen. Doordat de boekhouder deze taken uit je handen kan nemen heb je zelf veel meer tijd voor andere belangrijke zaken. En als je een eenmanszaak hebt zullen er daar genoeg van zijn. Ook krijg je een duidelijk beeld van de financiële positie van je bedrijf en weet je zeker dat je problemen met de belastingdienst voorkomt. En zoals ook al eerder werd genoemd verdient een goede boekhouder zichzelf gewoon weer terug.

Boekhouder inschakelen

Er zijn enkele vragen die je jezelf kan vragen wanneer je besluit een boekhouder in te huren. Er wordt persoonlijke en vertrouwelijke informatie uitgewisseld. Vraag jezelf daarom af: Vertrouw ik deze boekhouder?

Ook kun je jezelf het volgende vragen

  • Boekhouder of accountant? Een accountant is een beschermde titel en niet iedereen kan zich dus zomaar accountant noemen. Een boekhouder kan iedereen zijn met ervaring in boekhouding. Dit hoeft zeker niet een nadeel te zijn. Een boekhouder is vaak net zo bekwaam, en vaak ook nog goedkoper.
  • Groot kantoor of zzp’er? Dit is ook al snel weer een kwestie van kosten. Een groot bedrijf is namelijk vaak duurder, maar je wordt er meestal wel sneller geholpen. Een zelfstandige boekhouder is daarnaast vaak iets persoonlijker.
  • Wat zijn de prijzen? Maak goede en duidelijke afspraken over de kosten.

Wat kost een boekhouder?

Een boekhouder staat volledig in het teken van geld en financiële zaken, maar een boekhouder moet zelf ook betaald worden. De prijzen hiervoor verschillen per persoon en per werkzaamheid. Wanneer je een zelfstandig en beginnend boekhouder inschakelt, heb je te maken met een gemiddeld uurloon van € 40,-. Maar het is ook te begrijpen als je kiest voor iemand met meer ervaring en dan kan het uurloon oplopen tot bedragen tussen de € 50,- en € 80,-. Daarnaast verschillen de prijzen ook per werkzaamheid. Is het een grotere taak zal dit ook meer kosten dan wanneer er bijvoorbeeld alleen advies gegeven wordt.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...
porn
Spanish to English translation is the process of converting written or spoken content from the Spanish language into the English language. With Spanish being one of the most widely spoken languages in the world, the need for accurate and efficient translation services is essential. Spanish to English translation plays a crucial role in various domains, including business, education, travel, literature, and more. Skilled translators proficient in both Spanish and English are required to ensure accurate and culturally appropriate translations. They must possess a deep understanding of both languages' grammar, syntax, idioms, and cultural nuances to convey the original meaning and intent of the source content effectively. Quality Spanish to English translation services help bridge the language barrier and facilitate effective communication between Spanish-speaking individuals and English-speaking audiences.spanishenglish.com
evden eve nakliyat
uluslararası zati eşya taşımacılığı türkiyeden almanyaya ev taşıma uluslararası evden eve nakliyat türkiyeden kıbrısa evden eve nakliyat türkiyeden kıbrısa ev taşıma fiyatları türkiyeden ingiltereye evden eve nakliyat yurtdışına ev taşıma zati eşya taşımacılığı
betting-union.com
Evden eve nakliyat şehirler arası nakliyat
Cialis Fiyat Cialis 100 mg