De beste private lease deals om zakelijke kilometers te vreten

De interesse voor het private leasen van een auto is ontzettend toegenomen in de afgelopen jaren. Wat is private lease nu precies, wat zijn de voordelen hiervan en hoe scoor je de beste leasedeal? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is private lease?

Met een private lease rijd je als particulier in een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag. De auto is in het eigendom van het leasebedrijf, dus in principe ‘huur’ je de auto voor een bepaalde periode. De duur van deze periode bepaal je zelf, vaak kun je kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Het maandbedrag dat je betaalt voor een private leaseauto is inclusief alle kosten, waaronder:

  • Reparatie en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de banden, schadeherstel en glasreparatie.
  • Een allriskverzekering.
  • De motorrijtuigenbelasting (ook wel wegenbelasting).
  • De afleveringskosten en verwijderingsbijdrage.
  • De kosten van afschrijving.
  • Hulp bij pech.

Het enige wat niet is inbegrepen is de brandstof voor de auto en de eventuele verkeersboetes. Zoeken naar de private lease deal kan een flinke besparing opleveren.

De voordelen van leasen

1. Je hebt een inzicht in de kosten
Je weet precies wat je iedere maand moet betalen. Je zult niet snel te maken krijgen met financiële tegenvallers, gezien het onderhoud van de auto is inbegrepen in de prijs.

2. Leasen is makkelijk
Je hebt geen werk aan het kopen of ruilen van een auto.

3. Geen eigen geld nodig
Je hoeft niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor het rijden van een nieuwe en betrouwbare auto. Wel heb je een vast inkomen nodig om de maandelijkse kosten te betalen.

Hoe kom je aan de beste leasedeal?

Leasen kan erg voordelig zijn, zeker wanneer je goed naar aanbiedingen en acties kijkt. Leasemaatschappijen kopen over het algemeen groot in en kunnen dat voordeel deels aan hun klanten gunnen. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede lease deal, word je echter overspoeld met informatie. Het vinden van een goede private lease deal is hiermee makkelijker gezegd dan gedaan. Bespaar jezelf de frustratie van zoeken en maak gebruik van een vergelijkingstool of platform.

Private lease wijzer is een onafhankelijk private lease vergelijkingsplatform in Nederland. Ze zetten dagelijks de beste private lease aanbiedingen op een rij zodat je een goede vergelijking kunt maken. Zoek je bijvoorbeeld een Renault private lease? Deze tool is erg handig wanneer je voorkeur hebt voor het leasen van een specifiek automerk. Hiermee vind je de beste private lease deals voor jouw favoriete auto.

Veel plezier vast met je volgende private lease deal!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...