Wat is het beste laptop merk? Top 10!

Bij de aankoop van een nieuwe laptop dien je rekening te houden met verschillende factoren. Denk aan het interne geheugen, de verschillende poorten waarover een laptop beschikt, de snelheid hiervan en de accuduur.

Je wilt de laptop het liefst de hele dag kunnen gebruiken, alvorens deze aan de oplader te moeten leggen. Ook het laptop merk kan meespelen in je keuze. Kies je bijvoorbeeld voor Apple met haar eigen besturingssysteem (MacOS X) of ga je voor een merk als HP en Acer? In dit artikel vind je onze top 10 beste laptop merken.

Beste laptop merk kan per persoon verschillen

Houd er rekening mee, dat het per persoon kan verschillen wat het beste laptop merk is. De een werkt al tientallen jaren met Windows en wil hier niet van afwijken. De ander heeft een iPhone, iPad en bijvoorbeeld een horloge van Apple, waardoor het prettig is om ook een laptop van Apple aan te schaffen. Daar komt bij dat er verschil in prijs zit. De beste laptop merken bieden laptops van honderden tot zelfs duizenden euro’s aan. Wellicht niet de meest gunstige prijs-/kwaliteitverhouding, bij de eisen die je aan de laptop stelt.

Maak een lijstje met je wensen

Om voor jezelf te kunnen bepalen wat het beste laptop merk is, doe je er verstandig aan vooraf een wensenlijstje op te stellen. Neem in dit lijstje de antwoorden op onderstaande vragen op, zodat het makkelijker wordt het beste laptop merk uit onderstaande top 10 te filteren.

 • Met welk besturingssysteem wil je op de computer werken, Windows, macOS of bijvoorbeeld Linux?
 • Welke eisen stel je aan het interne geheugen van de laptop? Het hangt vaak samen met hetgeen je op de laptop wilt gaan doen. Gebruik je deze slechts voor het bewerken van teksten en het versturen van e-mails, of wil je ook games op kunnen spelen?
 • Aansluitend op het vorige punt: welke snelheid verwacht je? De snelheid van een processor wordt uitgedrukt in een x aantal GHz (gigahertz).
 • Welke accessoires wil je op de laptop aan kunnen sluiten? Het is een belangrijke factor om vast te stellen over welke poorten de laptop moet beschikken. Volstaan USB-poorten, of wil je bijvoorbeeld ook een ethernetkabel op de laptop aan kunnen sluiten?
 • Hoe groot mag de laptop zijn? Kies je voor een hele dunne laptop, of volstaat een iets dikker model?

Top 10: de beste laptop merken van dit moment

Onderstaande top 10 met de beste laptop merken is samengesteld op basis van de ervaringen van gebruikers van laptops. Ook is hierbij rekening gehouden met de onderzoeken van andere organisaties.

 1. HP
 2. Asus
 3. Dell (tip: profiteer via deze website van korting)
 4. Apple
 5. Lenovo
 6. MSI
 7. Medion
 8. Samsung
 9. Acer
 10. Microsoft

De beste goedkope laptop merken

De verschillende laptop merken uit de top 10 kunnen worden verdeeld over verschillende categorieën. Denk bijvoorbeeld aan een categorie met de beste goedkope laptop merken. Merken die opvallen qua prijsstelling zijn onder meer Acer en Lenovo. Deze laptops zijn van een redelijke kwaliteit en worden voornamelijk gebruikt voor het bewerken van teksten, het bekijken van korte video’s op een platform als YouTube, enzovoorts.

Laptop merken van hoge kwaliteit

Een categorie met laptop merken die staan voor de hoogste kwaliteit en vaak een hogere prijs in rekening brengen omvat de laptops van Apple, Asus, en MSI. Met name de laptops van MSI zijn uitermate geschikt voor mensen die hun laptop gebruiken om te gamen of om grafische programma’s te gebruiken. Opvallend aan de laptops van Apple is het ranke design en de compatibiliteit met andere apparaten van dit merk. De uitstraling van Apple laptops is vaak een groot voordeel. Veel ondernemers kiezen voor een laptop van Apple.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...