Wat is de beste broker van Nederland?

Wil je beginnen met beleggen? Dan is het lastig om een betrouwbare broker te vinden. Er zijn ontzettend veel brokers in Nederland, waardoor het lastig is om te bepalen welke broker voor jou de beste keuze is. De onderlinge verschillen zijn groot, waardoor het belangrijk is om goed te vergelijken. Benieuwd naar wat de beste broker van Nederland is? In dit artikel lees je welke broker naar onze mening de beste keuze is, daarnaast geven we tips om zelf brokers te vergelijken.

Beste broker Nederland 2021

Aan het zoeken naar een geschikte broker? Dan is het altijd fijn om te weten welke brokers op basis van ervaringen, kosten en gebruiksgemak de beste van dit moment zijn. Elke belegger heeft zijn eigen wensen en eisen, waardoor het lastig is om de beste broker van Nederland aan te wijzen. Zo heeft een beginnende belegger andere wensen dan die van een ervaren belegger. Op basis van onze ervaring en reviews van anderen raden wij DEGIRO aan iedereen die op zoek is naar de beste broker van Nederland. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat deze broker ook voor jou de beste keuze is.

DEGIRO

DEGIRO is met meer dan een half miljoen rekeningen een van de populairste brokers van Nederland. Deze Nederlandse broker is opgericht in 2008 en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen beleggers gekozen voor dit platform. De lage tarieven zijn niet de enige reden waarom DEGIRO een populaire keuze is. Lees in deze DEGIRO review om welke redenen je nog meer zou moeten kiezen voor dit platform. Direct beginnen? Een account aanmaken bij DEGIRO kan binnen enkele minuten!

Welke brokers zijn er nog meer?

Naast DEGIRO zijn er nog ontzettend veel online brokers te vinden. We snappen goed dat je tijdens je zoektocht naar de beste broker door de bomen het bos niet meer ziet. Een aantal populaire gespecialiseerde brokers zijn: BinckBank Green, Lynx, Etoro en Bux Zero. Op deze platformen profiteer je van lage kosten en is het aanbod handelsmogelijkheden zeer ruim.

Als je zelf wilt beleggen hoef je niet persé te kiezen voor een online broker. Je kunt meestal ook terecht bij je eigen bank. Denk bijvoorbeeld aan Rabobank Zelf Beleggen, ABN AMRO Zelf Beleggen en ING Zelf Beleggen. Dit is voor beginnende beleggers de meeste laagdrempelige manier om te beginnen. Houd wel rekening met hogere kosten.

Tips voor het kiezen van de beste broker van Nederland

Op zoek naar de beste broker om te beginnen met beleggen? Dan is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder geven we handige tips voor het vinden van de beste broker.

Tip 1. Let op de tarieven

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om kritisch te kijken naar aanbieders van gratis en goedkoop beleggen. Bepaal van te voren hoe actief je wilt handelen en in welke producten. Op basis daarvan kun je verschillende brokers met elkaar vergelijken. Let daarbij niet alleen op de transactiekosten, maar ook op overige kosten. Denk bijvoorbeeld aan bewaarloon, valutakosten, inactiviteitskosten, dividenduitkering kosten, overboekingskosten, en noem zo maar op.

Tip 2. Gebruiksgemak van het handelsplatform

Als je op zoek bent naar een broker, dan is de goedkoopste broker vaak niet de beste keuze. Je wilt natuurlijk ook een gebruiksvriendelijk handelsplatform, waarop je eenvoudig en overzichtelijk kunt beleggen. Ook is het fijn als je gebruik kunt maken van uitgebreide analyses en uitlegvideo’s.

Tip 3. Handelsmogelijkheden

Voordat je een broker kiest is het van belang om te bepalen in welke producten je wilt gaan beleggen. Als je wilt gaan beleggen in Nederlandse aandelen en fondsen, dan kun je terecht bij vrijwel alle brokers. Maar als je wilt beleggen op buitenlandse beurzen of in bepaalde opties, dan is het van belang om te weten wat de handelsmogelijkheden van een broker zijn.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...