Bedrijfsfeest organiseren: 5 tips voor een onvergetelijk feest!

Een bedrijfsfeest organiseren is erg leuk. Maar je moet het feest wel goed voorbereiden en iets leuks bedenken, want van een mislukt bedrijfsfeestje wordt niemand vrolijk. Maar wanneer je werknemers het onderling gezellig hebben en samen kunnen lachen, zorgt dit voor een betere werksfeer wat de productiviteit alleen maar bevordert. Een onvergetelijk bedrijfsfeest is eigenlijk dus heel belangrijk!

Tip 1. Locatie en thema

Een bedrijfsfeest kan natuurlijk in je eigen kantoorruimte gegeven worden. Maar het is wel extra leuk als je een gave locatie afhuurt. Doordat je werknemers zich niet in hun normale werkomgeving bevinden, denken ze er ook niet aan en kunnen ze echt ontspannen en loskomen. Daarnaast kan een origineel thema het feestje ook extra leuk maken. Dit kan heel simpel van black tie tot echt verkleden zoals een Disney thema.

2. Activiteit

Een activiteit kan het feestje extra leuk maken. Probeer voor het feest uit een escaperoom te breken of volg samen een kookles. Doordat je werknemers samen moeten werken, leren ze elkaar extra goed kennen en voelen ze zich meer op hun gemak bij elkaar.

3. Hapjes en drankjes

Ontzettend belangrijk natuurlijk: de hapjes en de drankjes. Zorg ervoor dat je personeel niet met een lege maag of een droge keel op het feest staan, want daar wordt het niet gezelliger op. Zorg dus voor genoeg drank en hapjes, ook later op de avond. Liever teveel dan te weinig!

4. Muziek

Muziek maakt de sfeer. Zorg dus voor een goede DJ die goed bij het feest past. Stem van tevoren af wat voor muziek er gedraaid moet worden en zorg dat de feestgangers van de muziek genieten.

5. Rustige ruimte

Je wilt natuurlijk dat het losgaat op je bedrijfsfeest en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Maar houd er ook rekening mee dat er mensen zijn die misschien geen zin hebben om heel de avond op de dansvloer te staan. Sommige werknemers willen deze kans misschien ook wel benutten om collega’s beter te leren kennen en een gesprek aan te knopen. Zorg er dus ook voor dat er een rustige ruimte is waar zij dit kunnen doen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...