Alles over het registreren van een domeinnaam

Een domeinnaam registreren is het begin van groeien op het internet. Bovendien is het eenvoudig, want je doorloopt meteen deze stappen.

Domeinnaam aanschaffen

Je bedenkt een pakkende naam en checkt of deze nog beschikbaar is in een database. Wanneer het antwoord ja is, druk je op de bestelknop en leg je creatie vast voor een bedrag van € 0,99 in het eerste jaar als kortingsactie. Je rekent af met de populaire betaalmethodes, zoals iDEAL, PayPal en credit card. Daarna ontvang je een bevestigingsmail.

Overigens denkt het systeem ook met je mee. Dat betekent dat als een optie bezet is met .nl, je eveneens kunt kiezen voor .com of .info. Het zijn tevens waardevollere mogelijkheden, omdat er kansen over de grens liggen. Daarmee ontstaat er wel een prijsstijging van gemiddeld acht tot twaalf euro.

Website bouwen

Goed, je kent nu het vertrekpunt, maar er zit waarschijnlijk een idee in je hoofd om een website op te zetten. Dit doe je bij hetzelfde bedrijf door een WordPress pakket uit te zoeken, daaraan koppel je jouw verse aanmelding en aansluitend lees je de instructies om van start te gaan. Daarnaast is het belangrijk om je webdomein te beveiligen, daarom verwelkom je een SSL-certificaat. Hiermee hangt er een extra slot op de deur.

Handeldrijven

Mensen zijn bereid om te voldoen aan een hoge vraagprijs, mits een internetadres veel potentie vertegenwoordigt. Denk hierbij aan een product die ons leven verandert, een opkomende serie of een populair vakantieoord. Hiervoor helpen verschillende platforms je.

Zo telt een domeinnaam registreren met internationale ambities een verkoopwaarde van een miljoen dollar. Terwijl de koper eerst 9 euro ervoor overgemaakt. Met andere woorden: bekijk dus ook de vooruitzichten om winst te boeken in de toekomst, of bouw rustig verder aan je project.

Geldigheid

Met een aankoop ben je verzekert om de komende jaren het stukje internet te houden in je portefeuille, aangezien je toestemming geeft voor een automatische incasso. Daarentegen beëindig je de overeenkomst eenvoudig.

Aandachtspunten

Alles is mogelijk in de digitale wereld, echter zorgt dat voor een overvloed aan alternatieven. Spreek met jezelf af waarom je een beslissing neemt en houdt daarvoor de lange termijn in gedachten. Bijvoorbeeld geduld hebben met het verhandelen van een aanwinst, zo bereik je je doelen vanzelf.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...