Alles over een financiering aanvragen als zelfstandig ondernemer

Ben jij als ZZP’er op zoek naar een financiering? Dan is het verstandig om onderstaande blog over de mogelijkheden van een financiering aanvragen als zelfstandig ondernemer te lezen. Een financiering aanvragen kan tegenwoordig heel eenvoudig online. Maar wat moet er allemaal geregeld worden en waar moet je als ZZP’er rekening mee houden? Je leest het in onderstaand artikel.

Wat zijn de mogelijkheden om een financiering aan te vragen als ZZP’er?

Om een succesvolle zelfstandige onderneming te starten is een een gezonde financiële basis essentieel. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig online een financiering aanvragen. Ook als zelfstandig ondernemer. Er zijn verschillende manieren om jouw onderneming te financieren. Zo kun je kiezen voor een lening op doorlopend krediet basis, een persoonlijke lening of financiële lease. Geld lenen kan bij een bank, financieringsmaatschappij of via een kredietbemiddelaar. Het is verstandig om u vooraf goed te laten informeren door een deskundige.

Let er op dat het voor de Belastingdienst wel van belang is of je voor de financiering als ZZP’er kiest voor het inbrengen van eigen kapitaal, een financieringsmaatschappij voor durfkapitaal (lening) of een schenking. Kies je ervoor om voor de financiering een lening af te sluiten, dan moet je dit kunnen aantonen met een schriftelijke overeenkomst.

Handige tips voor een financieringsaanvraag

Om een financieringsaanvraag voor te bereiden is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. Hieronder geven wij handige tips om je financieringsaanvraag voor te bereiden:

  • Het is van belang dat je administratie actueel is. Zo kan de aanbieder je financieringsaanvraag snel beoordelen. Een up to date administratie zorgt ervoor dat je de financiering sneller rond krijgt.
  • Vergelijk verschillende aanbieders om een weloverwogen keuze te maken voor de meest gunstige financiering. Bij Creddo zie je zzp leningen van verschillende aanbieders en kun je eenvoudig vergelijken.
  • Let op de kleine lettertjes van het kredietvoorstel. Bij het aanvragen van een financiering als zelfstandig ondernemer is het ontzettend belangrijk om goed te letten op de kleine lettertjes in het kredietvoorstel. Een deskundig adviseur, begrijpelijk contract of een lidmaatschap van een brancheorganisatie voorkomt dat je te maken krijgt met vervelende verrassingen.
  • Door de rente om te rekenen naar een jaarrente kun je eenvoudig bepalen of dat tarief past. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met hoge rentes. Dit komt regelmatig voor bij kortlopende kredieten. Als richtlijn geeft Stichting MKB Financiering 20% voor alle kosten (inclusief rente) per jaar.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...