8 tips om efficiënter met je werkdag om te gaan!

Timemanagement wil eigenlijk zeggen het managen en prioriteit geven aan je (werk)dag. Je plant je dag in op specifieke activiteiten wat zorgt voor meer effectiviteit, efficiëntie en productiviteit. Veel mensen vinden het lastig om hun dag op deze manier in. Wat heeft nou juist prioriteit en wat niet? Wat voor jouw organisatie prioriteit heeft zul je uiteindelijk zelf en met je collega’s moeten bepalen, maar een cursus time management kan je wel de juiste handvatten geven!

Plan je werkdag efficiënt met een training time management

Vooral het gevoel dat je niet alles “af” krijgt op een dag, is een veel voorkomend probleem. Je bent met veel verschillende zaken bezig, maar niks komt helemaal af. Er komt een mailtje tussendoor, een belletje of een collega komt langs met een ander probleem. Dit zal zorgen voor weinig overzicht en de belangrijke dingen voor jezelf worden geparkeerd. Wij hebben acht tips voor je samengesteld die jouw werkdag waardevol en effectief maken:

Tip 1. Creëer overzicht en een eigen agenda

Door een eigen agenda op te stellen met wat jij op een dag wil voltooien, kun je resultaatgerichter te werk en is de kans groter dat je je werk wel “af” krijgt. Een to-do list is bijvoorbeeld iets dat je hou vast kan geven tijdens jouw werkdag.

Tip 2. Stel prioriteiten

Wanneer je voor jezelf aangeeft wat de hoogste prioriteit heeft en wat minder, weet je waar je mee moet beginnen en wat af moet. Dit kan doormiddel van het nummeren van je werk, of het geven van kleuren.

Tip 3. Blijf gemotiveerd en geconcentreerd

Concentratie en motivatie zijn, vooral in deze tijden van thuiswerken dingen die moeilijk zijn om vaste te houden. Om ook thuis geconcentreerd en gemotiveerd te blijven kun je het volgende doen: zet muziek op waar jij je goed bij voelt (in combinatie met koptelefoon of oordopjes), zorg voor een afgesloten ruimte, een goede werkplek en houd het ritme van een normale werkdag.

Tip 4. Maak projecten af voor je aan volgende projecten begint

Door projecten waar je mee bezig bent eerst tot een goed eind te brengen, krijg je meer rust in je hoofd. Daarna kun je je beter concentreren op een volgend project.

Tip 5. Neem pauzes

Zorg ervoor dat je tijdens het werken ook genoeg pauze neemt, om je hoofd leeg te maken en energie te krijgen voor de volgende uren.

Tip 6. Zorg voor voldoende beweging

Beweging zorgt ervoor dat je energie krijgt en minder snel vermoeid raakt. Uiteraard focus je je hierdoor meer en krijg je meer taken afgerond.

Tip 7. Begin met “minder leuke” werkzaamheden

Door de werkzaamheden waar je tegen op ziet eerst uit te voeren, blijven de leuke werkzaamheden over. Dit zorgt voor meer motivatie om ook tijdens het einde van de dag efficiënt door te werken.

Tip 8. Plan je dag eens anders in dan normaal

Begin jij altijd met het openen, beantwoorden en “wegwerken” van je mail? Begin dan eens met iets anders, plan eerst een meeting met een collega en bewaar de mail voor het eind van de dag.

Deze tips helpen je zowel in je zakelijke als je privéleven en kan vooral in tijden van de corona crisis enorm waardevol zijn. Deze tips kunnen ook uitermate goed geoefend en verder uitgewerkt worden tijdens een training time management! Tijdens rollenspellen en verschillende oefeningen wordt de informatie op een kundige manier op je overgebracht en plan jij jouw werkdag efficiënt in.

Wil je meer tips of informatie? Dan is een time management training van BTR Trainingen ontzettend interessant en leerzaam om te volgen!

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...