5 voordelen van een opgeruimd en schoon kantoor

Werken doe je natuurlijk liever in een schoon en netjes kantoor. Dat is veel fijner dan werken aan een bureau vol vieze koffiekopjes, papierwerk en een overvolle prullenbak ernaast waar de propjes papier naast liggen. Als dit nog niet overtuigend genoeg is, zijn hier vijf voordelen van een opgeruimd en schoon kantoor.

  1. Minder stress

In een kantoorruimte die schoon en opgeruimd is, hebben je werknemers minder stress. Wanneer je werkplek namelijk goed geordend is, is je werk dat vaak ook. Dat zorgt voor minder stress. Klinkt logisch, toch? In een rommelig kantoor ervaren mensen vaker stress, wat hun werkzaamheden belemmert.

2. Betere gezondheid

Zowel de fysieke gezondheid als de mentale gezondheid van de mens is beter wanneer een kantoor schoon en opgeruimd is. Een werkruimte is een bron van bacteriën, zeker wanneer je veel collega’s hebt en er overal veel spullen liggen. Als je werkt in een bacterievrije omgeving, heb je dus minder ziektes en minder ziekmeldingen. Bovendien zorgt het er ook voor dat je minder stress hebt en relaxt te werk kan gaan. 

3. Eerste indruk

Wil je indruk maken op een potentiële klant of geef je een rondleiding aan een nieuwe collega? Wanneer je wilt dat iemand een goede eerste indruk krijgt van je bedrijf, is het belangrijk dat het kantoor schoon en opgeruimd is. Dit zegt namelijk ook veel over de werkzaamheden van het personeel. Een rommelig en vies kantoor oogt niet netjes en professioneel. 

4. Irritaties

Het hebben van een onopgeruimd of vies bureau kan zorgen voor irritaties onderling tussen collega’s, zeker wanneer je werkt met flexplekken. Wanneer je je gaat ergeren aan de rotzooi, ben je minder gefocust op je werk en dus ook minder productief. Daarnaast zijn onderlinge irritaties ook niet bevorderlijk voor de sfeer op de werkvloer.

5. Tijd is geld

Het klinkt misschien raar, maar een kantoor die niet opgeruimd is kost tijd. Je kan je niet focussen op je werk of bent lang op zoek naar dat ene document dat ergens op je bureau moet liggen. Hierdoor doe je langer over je werkzaamheden. Of je gaat je werkplek helemaal opruimen, waardoor je helemaal niet meer aan je werk toe komt.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...