5 Tips voor het vinden van een origineel kerstpakket

Het duurt niet lang meer voordat het kerstmis is. De chocoladeletters en kruidnoten voor de Sinterklaas liggen al enige tijd in de schappen. Dat betekent, zodra de beste man ons land verlaat, het voor je het weet ineens kerst is. En kerst betekent kerstcadeautjes, lekker eten en borrels. Voor menig bedrijf hoort daar ook een kerstpakket voor zijn of haar medewerkers bij. Wij geven je 5 tips om origineel en persoonlijk uit (of in!) te pakken deze feestdagen!

1. Kadobon

Het is lastig om voor al je medewerkers of collega’s een voor hem of haar passend kerstpakket te vinden. Het is echter wel fijn en om iemand iets te geven waar hij of zij echt blij mee is. Een kerstpakket is namelijk een cadeau om te laten zien hoe zeer je iemand waardeert. Weet je dat Linda gek is op chocolade? Geef haar luxe bonbons. Heb je hier teveel medewerkers voor of wordt het dan een erg tijdrovende klus? Kies dan voor een leuke cadeaubon die bij verschillende soorten winkels uit te geven is. Zorg ervoor dat deze leuk verpakt is, dat is al een feestje op zich!

2. Verschillende ideeën voor een kerstpakket

Denk bij kerstpakketten bestellen niet alleen aan een echt pakket met voedselwaren er in. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een kerstcadeau, een leuke cadeaubon (wel graag die bij meerdere winkels te besteden is). Of doe eens gek; geef een vrije dag cadeau of ga iets leuks doen met de medewerkers. Wil je het meer persoonlijk maken? Verdiep je dan in de interesses van je medewerkers. Vervolgens kun je een origineel kerstpakket bestellen dat perfect bij jouw personeel past.

3. Maak het persoonlijk

Schrijf zelf een kaartje. Besteed echt aandacht aan de tekst voor een kaart of brief en maak het persoonlijk. Het kost wat meer tijd, maar wordt zeker Een vleugje humor, enthousiasme en persoonlijke noot mag! Hoe heerlijk is het om een cadeau te geven waarvan iemand op zijn minst een glimlach op het gezicht krijgt?

4. Kerstcadeau

Geef eens geen kerstpakket, maar een mooi kerstcadeau. Een lekkere parfum, een mooie sjaal, een giftbox van Rituals. En alles zonder bedrijfslogo s.v.p. En investeer in een verrassende, originele of juist gekke verpakking waar men echt een feestelijk gevoel van krijgt met uitpakken. Natuurlijk kun je je huisstijl verwerken in een geschenk, maar dit kan ook subtiel. Denk bij de verpakking ook aan een mooie cadeaudoos, lint in de kleuren van de huisstijl, stickers in huisstijl. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een origineel creatief borrel kerstpakket.

5. Blijk van waardering

Iemand kan beweren dat hij of zij niets geeft om een kerstpakket, maar uiteindelijk willen we toch allemaal een stukje waardering voor wat we het afgelopen jaar gedaan hebben. Dit is je kans om je personeelsleden te belonen en om hen te laten zien dat je hun inzet op prijs stelt. Neem de feestdagen als moment om je personeel, klanten en zakenrelaties te bedanken. Het levert je meer op dan een glimlach, namelijk loyaliteit en populariteit op.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...