5 tips voor goed kantoor onderhoud

Huur je een kantoor of bezig je een bedrijfspand? In beide gevallen krijg je te maken met kantoor onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw schilderen van muren of het herstellen van een defect. Wil je weten hoe je jouw kantoor goed kunt onderhouden? En wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud? Je leest het in dit artikel met vijf tips voor goed kantoor onderhoud.

Kantoor onderhoud: is de huurder of verhuurder verantwoordelijk?

Bezig je het bedrijfspand, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud- en herstelwerkzaamheden. Als huurder van een kantoor of bedrijfspand hoort het onderhoud waarvoor jij verantwoordelijk in het huurcontract beschreven te zijn. Volgens het “Besluit kleine herstellingen” van de Nederlandse overheid is de huurder in ieder geval verantwoordelijk voor klein onderhoud. Hieronder vallen onder werkzaamheden, zoals:

  • Onderhoud en herstelwerkzaamheden van binnenmuren en plafonds. Denk bijvoorbeeld aan het witten van de muren. Ook het schilderen van kozijnen valt hieronder. De Sigma S2U Nova Satin bestellen zorgt ervoor dat je topkwaliteit verf gebruikt.
  • Schoonhouden van roosters en vervangen van filters van de (mechanische) ventilatie. Het onderhouden van de (mechanische) ventilatie is de verantwoordelijkheid van de huurder.
  • Vastschroeven van loszittende onderdelen. Bijvoorbeeld het vastschroeven van deurknoppen, drempels en trapleuningen.
  • Vervangen van beschadigde ruiten en buitenlampen. Ook dit valt onder kleine herstellingen, waar je als huurder verantwoordelijk voor bent.
  • Onderhoud aan tuin, erf, oprit en erfafscheidingen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonhouden van tuintegels, snoeien van struiken en het schilderen van hekwerken of schuttingen. Voor buitenschilderwerk is de S2U Allure Gloss van Sigma een absolute aanrader.

Onderhouden van een kantoor: 5 tips!

Het onderhouden van je kantoor zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar zorgt ook voor een fijne omgeving om efficiënt in te kunnen werken. Daarnaast geeft goed kantoor onderhoud een visitekaartje af aan je klanten. Hieronder geven we vijf tips.

  1. Onderhoudschecklist. Om je kantoor goed te onderhouden is het belangrijk om eens in de zoveel tijd door je bedrijfspand te gaan en een lijst te maken met alles wat onderhoud nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, verlichting, elektriciteit en noem zo maar op. Maak een checklist met onderhoudswerkzaamheden en maak een planning om deze uit te (laten) voeren.
  2. Zorg voor tijdige reparatie. Het uitstellen van reparaties verhoogt het risico op extra hoge kosten. Niet alleen kunnen de herstelkosten enorm oplopen bij achterstallig onderhoud, maar ook neem je het risico dat de defecten de bedrijfsvoering beïnvloeden. Beide zorgen ervoor dat het je meer geld gaat kosten.
  3. Schakel een vakman in. Een muur witten kan je prima zelf doen, maar onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kan je vaak beter overlaten aan een vakman. Zo weet je zeker dat het goed onderhouden of hersteld wordt en houdt je als ondernemer meer tijd over.
  4. Investeer in duurzaamheid. Heeft je kantoorpand onderhoud nodig? Dan is het in veel gevallen interessant om je kantoor te moderniseren. Verkies een duurzame oplossing boven het herstellen van de oude staat.
  5. Onderhoud aanwezige systemen. Verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen hebben regelmatig onderhoud nodig. Door regelmatig deze systemen te laten controleren en waar nodig te onderhouden verlengt de levensduur.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...