5 tips voor een fijne kantoorinrichting

Yes! Niets is fijner om samen met je collega’s fysiek de dag te beginnen. Je fietst met een ochtendbries naar kantoor, drinkt je eerste koffie, kletst over het weekend en gaat met veel nieuwe energie aan de slag. Tenminste, als je blij en tevreden bent met je werk én het kantoor. We geven je hieronder vijf tips die je kunt gebruiken om een boost te geven aan jouw kantoor. Lees je mee?

#1 Zorg voor voldoende licht

Vanuit verschillende onderzoeken is gebleken dat medewerkers een stuk productiever worden met meer licht op kantoor. En nee, niet die tl-lampen die je op de meeste kantoren kunt vinden, maar echt vers daglicht door de ramen. Het licht van de lampen zorgt wel voor energie en een bepaalde dynamiek, maar onderdrukt juist de creativiteit. Wanneer je bijvoorbeeld voor een vergadering of brainstormsessie de lichten wat dimt, dan is dat prima, maar niet om de hele dag in te werken. Zorg voor de juiste luxaflex die bijdraagt aan een bepaalde lichtsterkte, maar laat je hierin vooral goed informeren.

#2 Wekelijkse opruimsessie

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.” Dit geldt niet alleen voor je prachtige stulpje thuis, maar ook voor de plek waar veel uren hard wordt gewerkt. Een goed en georganiseerd kantoor verhoogt namelijk in zekere mate de productiviteit van de medewerkers. Om het kantoor opgeruimd te houden, is het belangrijk om minimaal 1 x per week een moment in te plannen om het grondig op te ruimen. Spullen die regelmatig gebruikt worden kun je opbergen binnen handbereik en de rest kan ergens anders opgeslagen worden. Door lockerkasten aan te schaffen kun je deze spullen van een mooi plekje voorzien.

#3 Voeg meer groen toe

Het optimaal inrichten van het kantoor heeft niet alleen te maken met de juiste tafels, stoelen en schermen maar ook met wat groene gezelligheid. Planten zorgen niet alleen voor schone lucht op kantoor, maar dragen ook bij een positieve stemming van de medewerkers. Zo heb je bijvoorbeeld Aloë Vera die goed bij kan dragen aan de luchtzuivering op kantoor. Het is een makkelijke plant die graag op een zonnige plekje staat. Extra reden om die luxaflex wat vaker open te zetten!

#4 Flexibele werkplekken

Tegenwoordig is het niet meer van belang dat iedereen een werkplek heeft op kantoor, maar vooral wat voor soort werkplek er is. Doordat mensen de keuze hebben om verschillende werkzaamheden op verschillende plekken uit te voeren zorgt dit voor meer efficiëntie op de werkvloer. Zo kun je bepaalde ruimtes creëren waar de medewerkers zich goed kunnen focussen en concentreren, maar ook waar ze kunnen relaxen en kunnen bellen zonder gestoord te worden.

#5 Zorg voor wat kleur

De meeste kantoren zijn wit, omdat dit een heldere en frisse verlichting in de ruimte geeft. Maar niet alles hoeft wit te zijn. Door het kantoor van kleur te voorzien, draagt dit direct bij aan de stemming op de werkvloer. En nee, niet het gehele kantoor hoeft knalgeel te worden, maar schilder een wand in de kleur die past bij de huisstijl van het bedrijf. Breng wat kleurrijke accessoires aan en hang hier en daar een leuke quote op de muur om je medewerkers te stimuleren.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...