5 tips om als ZZP-er te besparen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wil je als ZZP-er wel verzekerd zijn voor het geval je door een ongeval of ziekte niet meer kan werken? Dan heb je een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig. Dit is echter wel behoorlijk duur. De AOV, zoals deze ook wel genoemd wordt, moet je dus op een slimme manier afsluiten. Juist ook omdat je dan het beste van beide werelden hebt. Deze tips helpen je.

1. De juiste verzekering afsluiten

Het is belangrijk om te bedenken wat je precies wilt verzekeren. Om de prijs voor de premie wat lager te houden, is het slim om je via de AOV niet verder te verzekeren dan je vaste lasten. Alles wat je erboven verdient kan je wel verzekeren, maar daarmee maak je het onnodig duur voor jezelf. Liever spaar of beleg je er dan zelf wat bij.

2. Denk aan de wachttermijn

Ook de wachttermijn is een belangrijke factor. De verzekeraar keert pas uit na deze wachttermijn. Daarom is zelf sparen ook zo belangrijk. Kan je een paar maanden overbruggen? Dan zal je premie direct al flink omlaag gaan. Hoe later de verzekeraar moet gaan uitkeren, hoe beter dat dus eigenlijk voor jou is.

3. Hoe wil je beoordeeld worden?

Ook het beoordelingscriterium speelt een hele grote rol in wat als arbeidsongeschikt wordt gezien. Dat betekent dus dat je zelf kunt bijsturen op wanneer er wel en niet uitgekeerd moet worden. Als je een bepaalde klus niet meer kan doen, maar ander werk nog wel, wil je dan eigenlijk wel je arbeidsongeschiktheidsverzekering aanspreken als dat eigenlijk niet hoeft?

4. Waar leg je de drempel?

Het is ook belangrijk om te bepalen wanneer je wel vindt dat je ziek genoeg bent om je arbeidsongeschiktheidsverzekering uit te keren. Is dat als je 25% arbeidsongeschikt bent? Of leg je de lat veel hoger, bijvoorbeeld op 50% of 80%? Het spreekt bijna voor zich dat dit dus ook een groot effect heeft op wat de premie zal zijn. Hoe hoger de drempel, hoe lager de premie zal zijn.

5. Verzekeraars met elkaar vergelijken

De belangrijkste laatste stap die je nog hebt te zetten, is dat je niet zomaar met elke verzekeraar in zee moet gaan. In plaats daarvan is het veel beter om gewoon even te kijken wat de verschillende aanbieders allemaal voor mogelijkheden hebben. Aan de hand daarvan vind je dan heel gemakkelijk de beste en meest voordelige optie van allemaal.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...