5 redenen waarom de pubquiz een leuk teamuitje is

Heb je weleens een pubquiz gedaan? Dan weet je dat er op zo’n avond vaak enorm veel lol en plezier wordt beleefd. Dit kun je doen als teamuitje, maar een pubquiz wordt ook vaak georganiseerd vanuit verenigingen. Vaak worden er groepen gemaakt in een café, bar of bij een sportvereniging en dien je met je eigen team vragen te beantwoorden. Vandaar dus ook het woord pubquiz. Hieronder vijf redenen waarom de pubquiz een leuk teamuitje is om te organiseren.

#1. Teambuilden

Bij een pubquiz worden er dus vaak groepjes samengesteld, waarin je moet samenwerken om de vragen te beantwoorden. Je leert teamgenoten zo (nog) beter kennen. Misschien kom je erachter dat twee teamgenoten heel erg fanatiek zijn en een andere teamgenoot alles weet over oude muziek. Hoe leuk is dat?!

#2. Vaak op een binnenlocatie

Een pubquiz wordt meestal op een binnenlocatie gespeeld. Dus ook bij slecht weer of kou kan een pubquiz gewoon doorgaan. Is er geen leuke locatie gevonden? Dan kun je de pubquiz ook gewoon bij de plaatselijke sportvereniging of in de bedrijfskantine spelen, dat is het voordeel van een pubquiz. Zorg voor stoelen, tafels, genoeg eten en drinken, een beamerscherm, pen, papier en leuke prijzen en alle ingrediënten voor een leuke pubquiz zijn aanwezig!

#3. Afstemmen op je eigen situatie

Wil je als organisator zijnde graag meerdere sportvragen erin, of juist grappige vragen over collega’s? Als je een pubquiz organiseert, heb je de inhoud van de vragen zelf in de hand. Doe je dit met je eigen voetbalteam, dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er veel sportvragen in de pubquiz voorkomen. Ook een kant-en-klare pubquiz is mogelijk als je er niet teveel tijd in wilt steken.

#4. Hoeft niet veel te kosten

Een pubquiz kan ook met weinig budget prima georganiseerd worden. Zolang je een binnenruimte hebt met een beamerscherm, eigen vragen bedenkt en scorekaarten hebt, ben je al een heel eind. Dus een pubquiz kan ook onderling georganiseerd worden met een gering budget als je toch iets leuks wilt ondernemen.

#5. Leuk voor iedereen

Omdat een pubquiz altijd in teams wordt gespeeld, is het voor iedereen leuk om deel te nemen. Het is dus ook geen schande als je van bepaalde categorieën weinig kennis hebt. Als team zijnde is het namelijk de bedoeling dat je jullie krachten en kennis gaan bundelen tijdens de pubquiz om de winst binnen te slepen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...