5 redenen om Google Ads in te zetten

Loop jij al een tijdje met het idee om te beginnen met adverteren in Google, maar is er iets wat je tegenhoudt? Dan is dit natuurlijk ontzettend zonde! De kansen zijn namelijk gigantisch, waardoor jij met jouw bedrijf ineens een enorme slag kunt slaan. Vooral wanneer je dit door een professional laat doen, zal je zien dat de investering zichzelf dubbel en dwars terugverdiend. Om je ervan de toe beseffen waarom Google Ads uitbesteden een verstandige keuze is, hebben we maar liefst 5 redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Je bereik is enorm

Doordat Google de grootste zoekmachine ter wereld is, kun je je wel voorstellen hoe groot je potentiële bereik is wanneer je de keuze maakt om hiermee aan de slag te gaan. In Nederland gebruikt ruim 9 op de 10 mensen Google als startpunt voor een zoekopdracht. Je kunt je dus voorstellen, dat het een enorme kans biedt om jouw bedrijf op de kaart te zetten.

2. Je kunt snel aan de slag

Het grote voordeel om vandaag nog te beginnen met het adverteren in Google, is omdat je ontzettend snel kunt schakelen. Zo kun je direct een account aanmaken en praktisch 5 minuten later aan de slag. Zo hoef je dus niet weken te wachten op goedkeuring, maar kan het beginnen met geld verdienen vandaag nog starten.

3. Doelgroep specificeren

Het is aannemelijk dat jij voor jouw producten of diensten een bepaalde doelgroep wilt aanspreken. Middels Google is dit heel eenvoudig in te stellen. Zo kun je targeten of zowel leeftijd, interesse, man of vrouw en nog tal van andere specifieke kenmerken van jouw ideale klant. Op deze manier kun jij je advertenties gericht inzetten, waardoor jij je advertentie budget optimaal benut.

4. Rijk aan data

Data is natuurlijk het belangrijkste als ondernemer. Door te adverteren in Google, zal je al deze data tot je beschikking hebben. Zo kun je je Google Ads account koppelen aan Google analytics, waardoor je exact kunt zien welke conversiepaden een klant doorloopt alvorens ze overgaan tot aankoop van een bepaald product. Op deze manier kun je waar nodig bijsturen, voor het optimale resultaat.

5. Gemak

Er is natuurlijk niets zo makkelijk als een gebruiksvriendelijk platform. Dit is dus ook precies wat Google Ads je te bieden heeft. Zelfs met weinig tot geen kennis, kun je door de gebruiksvriendelijkheid van het platform en de duidelijk uitleg van Google zelf relatief snel en eenvoudig aan de slag.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...