5 belangrijke tips voor laptop onderhoud

Zelfs laptops van beste merk gaan maar een bepaalde tijd mee. Wel kun je, door middel van goed onderhoud, ervoor zorgen dat laptops een langere levensduur krijgen. Het loont dus om te weten wat de beste manier is om zuinig te doen met een laptop. Zowel extern onderhoud als het juist omspringen met de updates en bestanden zal ervoor zorgen dat je er een stuk langer plezier van kunt beleven.

1. Up-to-date houden

Allereerst is het aan te raden om de computer zo up-to-date mogelijk te houden. Dat betekent dat je bijna altijd ervoor moet zorgen dat programma’s en besturingssystemen geüpdate worden. Heb je Windows op de computer, dan zal dit in de meeste gevallen vanzelf aangegeven worden. Als je het systeem en je drivers steeds goed bijhoudt, zal je laptop een stuk sneller werken en ontstaan er minder problemen met programma’s.

2. Virusscanner installeren

Verder is het aan te raden om een goede virusscanner te installeren. Betaalde versies doen het vaak heel goed, maar ook gratis virusscanners helpen mee om je laptop zo efficiënt mogelijk te laten lopen en om te voorkomen dat je last krijgt van virussen. Door onnodige of schadelijke bestanden te verwijderen, zal het hele werkproces een stuk sneller verlopen en kun je veel langer op een veilige manier met je laptop aan de slag gaan.

3. Zo zuinig mogelijk met de accu

Vaak is het zelfs bij de beste laptop te merken dat de accu na een bepaalde tijd een stuk minder lang meegaat. Dat is erg vervelend, want als je een laptop om de zoveel tijd moet opladen, ben je niet meer zo flexibel als je zou willen zijn. Er zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. De meeste moderne laptops maken gebruik van lithium-accu’s. Die gaan lang mee en hoeven niet helemaal opgebruikt te worden voordat je ze weer in de oplader kunt steken.

4. Opwarming voorkomen

Er is echter één ding dat je moet zien te voorkomen: opwarming. Een laptop kan, zeker als je hem zware taken laat verrichten, behoorlijk heet worden. Dit kan de accu beschadigen en minder effectief maken. Je kunt dit probleem verminderen door de laptop alleen op een harde ondergrond te gebruiken (dus niet in bed of op een kleed). Ook helpt het om de accu tijdelijk uit de laptop te verwijderen op het moment dat je in de buurt van een stopcontact werkt. Op die manier bespaar je de accu en zorg je ervoor dat hij niet onnodig opwarmt.

5. Problemen uitstellen

Ben je nou op zoek naar een laptop waar je deze problemen zo lang mogelijk uitstelt? Ga dan voor een HP laptop van ICT-Store. De HP laptops zijn er in allemaal verschillende prijsklassen en de medewerkers van ICT-Store staan klaar voor al jouw vragen. Door een HP laptop aan te schaffen en de onderhoudstips toe te passen die hierboven beschreven staan. Kan jij alles uit jouw laptop halen voor het optimale gebruik.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...