4 dingen om te doen in een crypto Bear Market

Het is niet gemakkelijk om je zenuwen in bedwang te houden terwijl de markt in elkaar stort. Maar steek je kop niet in het zand, volg deze eenvoudige stappen en maak optimaal gebruik van deze berenmarkt opportuniteit.

Meer dan $328 miljard is in de afgelopen zeven dagen van de wereldwijde cryptomarkt geveegd. Dat is meer dan de marktkapitalisatie van farmaceutische gigant Pfizer. Veel beleggers, zowel nieuwe als veteranen, zullen vastzitten in de dalende markt en niet in staat zijn om uit te cashen zonder zware verliezen te lijden.

Volgens een recent onderzoek is 28% van de bitcoin beleggers en meer dan 31% van de ethereum beleggers op dit moment in het rood – wat betekent dat de prijzen van beide cryptocurrencies nu lager zijn dan wat ze ervoor hebben betaald. Voor andere activa zoals Cardano, staat meer dan 87% van de beleggers in het rood.

Dus, wat moet je nu doen? Is het een goed idee om automatisch robot als bitiq te gebruiken?

Koop de crypto dip met dollar-cost averaging (DCA)

Het is maar al te gemakkelijk om aan de verkeerde kant van een cryptohandel te staan wanneer de markten wild volatiel worden. Beleggers die een reserve aan fiatvaluta of stablecoins hebben achtergehouden, of een vrij besteedbaar kapitaal op hun bankrekening hebben staan, hebben de mogelijkheid om “de dip te kopen”. Deze veelgebruikte uitdrukking in de crypto-industrie verwijst naar de praktijk van het opkopen van een hoeveelheid cryptocurrency wanneer er een significante neerwaartse correctie in de markt is.

Het idee is dat als en wanneer de prijzen terugkeren naar hun eerdere hoogtepunten, de dipkopers een mooie winst zullen boeken. Dit komt overeen met de beruchte preken van aandelenhandel legende Warren Buffett, die ooit zei: “Als er bloed op straat is, koop je.”

Hoewel het kopen van de dip kan worden gedaan in een enkele transactie, is de meest aanbevolen strategie het toepassen van iets dat “dollar-cost averaging (DCA)” wordt genoemd. Dit houdt in dat u uw reservefondsen in kleinere tranches verdeelt en in de loop van de tijd meerdere transacties uitvoert.

Gebruik indicatoren om het beste instappunt te vinden

Voor beleggers met een basis- of hogere kennis van technische analyse – de praktijk van het voorspellen van de koersbewegingen van een actief op basis van grafiektrends, indicatoren en patronen – is het mogelijk om bepaalde indicatoren te gebruiken om te meten wanneer een actief een bodem heeft bereikt.

Natuurlijk is geen enkele indicator volledig onfeilbaar, maar ze kunnen u vaak een sterk signaal geven wanneer u een dip moet kopen. Een populaire methode is het gebruik van de Relative Strength Index (RSI) indicator – een momentum oscillator die wordt gekenmerkt door een kanaal en een lijn die er in en uit schommelt.

Wat u moet weten over de RSI is dat hij gewoonlijk een gelijkaardig patroon volgt als de prijs van een actief, wat betekent dat wanneer de prijs daalt, de lijn van de RSI-indicator ook daalt. Er zijn echter momenten dat de twee lijnen in tegengestelde richting bewegen. Dit staat bekend als een RSI divergentie, en duidt meestal op het begin van een trendomkeer.

Om een bodem te spotten, moet u kijken of de RSI lijn een hogere high maakt terwijl de corresponderende koers een lagere low maakt. Idealiter zal de RSI lijn in de buurt komen van of in het oversold gebied op een grotere tijdsframe, zoals de dagelijkse, om een sterke omkeermogelijkheid te signaleren.

crypto-activa

Diversifieer uw beleggingen over verschillende crypto-activa

Net zoals het bijna onmogelijk is om nauwkeurig de bodem van een bearmarkt te voorspellen, is het ook onmogelijk om precies te weten welke van de meer dan 17.000 cryptocurrencies het snelst zal herstellen of het hoogst zal stijgen.

Eén manier om je in te dekken is door DCA te gebruiken voor een reeks verschillende crypto-activa. Dit kan betekenen dat u uw handelsvolumes nog kleiner moet maken, maar door dit te doen, zult u uw totale risico verminderen.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...