3 tips voor het kiezen van de beste broker

Veel particuliere beleggers vragen zich af wat nou eigenlijk de beste broker is, echter verschilt het antwoord per belegger. Als belegger heb je de keuze uit vele verschillende brokers die ook nog veel van elkaar verschillen. Het wordt beleggers dan ook lastig gemaakt om de beste broker te kiezen. Aandelen kopen? Dan is brokers vergelijken  vaak de oplossing om de beste broker voor jouw situatie te vinden!

In dit artikel geven we 3 handige tips voor het vergelijken van brokers om zo de beste broker te kiezen.

Tip 1. Mogelijkheden van de broker

Het handelsplatform van een broker is de plek voor het plaatsen van orders, het maken van analyses en het vinden van financiële informatie. Kortom, het handelsplatform is een ontzettend belangrijk aspect bij het maken van een keuze. Bij de meeste brokers is het mogelijk om fundamentele en technische analyses te maken. Het is belangrijk om te letten op de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform. Verder is het voor beginnende beleggers van belang om te letten of er educatie wordt aangeboden. Sommige brokers bieden educatie aan, wat zeker bij het beginnen met beleggen ontzettend fijn is.

Tip 2. Kijk kritisch naar de kosten

Voordat je begint met beleggen is het belangrijk om van te voren goed te bedenken hoe actief je wilt handelen en in welke producten. Het aantal transacties die je doet bepalen namelijk de transactiekosten. Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om niet alleen te letten op de transactiekosten, maar ook op de service fee. Veel “goedkope” en “gratis” brokers brengen namelijk een flinke service fee in rekening. In sommige gevallen is de service fee een grotere kostenpost dan de transactiekosten. Daarom is het belangrijk om bij een broker kiezen kritisch te kijken naar de verschillende kosten.

Naast de transactiekosten, bewaarloon en eventuele service fee is het ook belangrijk om naar de overige kosten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan: kosten op dividenduitkering, kosten voor overboekingen, kosten bij uitoefening van opties, valutakosten en inactiviteitskosten.

Tip 3. Bekijk het aanbod

Bij het kiezen van de beste broker voor jou als belegger is het verstandig om op voorhand de handelsmogelijkheden die je nodig hebt te bepalen. Wanneer je van plan bent om in een selectie van Nederlandse fondsen en aandelen te beleggen, dan kan je bij vrijwel alle brokers terecht. Maar wanneer je wilt gaan beleggen op buitenlandse beurzen of in opties, dan wordt het beschikbare aanbod beperkter. Bepaal daarom welke producten en beurzen je nodig hebt en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste broker.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...