3 redenen om voor LED verlichting te kiezen als ondernemer

LED verlichting wint aan populariteit. Inmiddels heeft LED alle conventionele verlichting van hun troon gestoten en wordt deze in steeds meer woningen toegepast. LED zien we niet alleen terug bij particulieren, maar inmiddels ook in de zakenwereld. Geen wonder, want volledig overstappen op LED verlichting biedt talloze voordelen. Toch is nog niet iedere ondernemer hiervan op de hoogte.

Geef jij jouw ogen ook al tijden de kost op Ledwereld.nl? Maar durf je de stap niet te wagen? Dan wordt het tijd om je op weg te helpen. Hieronder volgen drie redenen voor ondernemers om voor LED verlichting te kiezen.

Besparen op de energiekosten

Het grootste voordeel van ledlampen is dat ze zeer energiezuinig zijn. Als je alle lampen op kantoor vervangt voor LED, levert dit al snel een besparing van enkele honderden euro’s per jaar op. Dan hoef je verder aan het verbruik niets te veranderen. Hoe bizar is dat?

Toch laten veel ondernemers zich in eerste instantie afschrikken door de aanschafprijs. Ledlampen zijn beduidend duurder dan conventionele verlichting.Laat je echter niet leiden door de prijs.Hoewel ze inderdaad duurder zijn, verdien je dit geld binnen korte tijd weer terug. Door het lage energieverbruik, maar ook door de zeer lange levensduur. Een ledlamp gaat tussen de 6 en 30 keer langer mee dan een halogeen- of gloeilamp. Voorlopig hoef je de lampen dus niet meer te vervangen.

Goede sfeer op kantoor

LED verlichting is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Waar er voorheen maar één lichtkleur verkrijgbaar is, beschik je nu over talloze mogelijkheden. Hierdoor bepaal je zelf de sfeer binnen de ruimte. Dat is op kantoor erg belangrijk. Want hoe sfeervoller de ruimte, hoe prettiger het is om hier te werken. Als je jouw werknemers een fijne werkomgeving geeft, zal dit van grote invloed zijn op de productiviteit. Hoe prettiger de werknemer het vindt, hoe productiever hij of zij zal zijn.

Commerciële doeleinden

Ben je op zoek naar verlichting voor een plek waar ook veel klanten langskomen? Bijvoorbeeld om in gesprek te gaan met de werknemers op kantoor? Of om een showroom te bezoeken? Besef dan goed hoe belangrijk licht is. Ongemerkt reageert ons brein op licht. Het menselijk brein heeft licht nodig om goed te kunnen functioneren. Het zendt prikkels door ons hele lichaam als het blootgesteld wordt aan licht. Het beïnvloedt je humeur en je algehele welzijnsgevoel.

Daarom is het belangrijk om extra aandacht aan de verlichting te besteden als er ook vaak klanten op bezoek komen. De mogelijkheden van conventionele verlichting lopen een beetje terug. Op het gebied van lichtkleur en temperatuur is er steeds minder mogelijk.Dit terwijl de mogelijkheden op het gebied van LED verlichting alleen maar toenemen.Zo beschik je over alle ingrediënten om de klant voor je te winnen. Ook voor commerciële doeleinden is kiezen voor LED dus een goed idee.

Ook interessant..

Meest populair

De 3 p’s bij duurzaamheid

Duurzaamheid, wat betekent dat eigenlijk? En hoe leg je het uit? Er is een grote kans dat je het begrip "duurzaamheid" linkt met  de...

Top 10 grootste bedrijven in Nederland

Nederland is misschien een klein landje, maar we hebben flink wat grote, succesvolle bedrijven in ons land. Wij hebben de 10 grootste en meest...

Wat is een VAT-nummer?

Wanneer je een btw-plichtige ondernemer bent is het van groot belang om een omzetbelastingnummer te hebben. In ons eigen land kennen we het btw-nummer...